dilluns, 22 d’octubre del 2018

3r Congrés Assat50 "l'Ocupació i Atur de les Persones Aturades de més de 45 Anys"




L'atur és un problema social, econòmic i de salut pública, que afecta de forma greu a les persones i famílies que el pateixen. Té un alt cost en l'àmbit personal, familiar, social i econòmic.

Després de fer-ne dues edicions, el 2014 i el 2016, el 8 de novembre vinent celebrarem el 3r Congrés sobre l'Ocupació i l'Atur de les Persones de més de 45 Anys, amb la voluntat de reflexionar i trobar alternatives i possibles solucions al problema de l'atur i, especialment, al de les persones sense feina de més de 45 anys. Volem a més que sigui un punt de trobada per intercanviar idees, propostes, i experiències per reincorporar-se al món laboral.


Amb el lema "El talent es nodreix de l'experiència", volem reivindicar també que l'experiència en la vida en general i en l'activitat de l'empresa en particular, és imprescindible, i té com a resultat, entre altres, més eficiència.


De la mateixa manera que als altres dos congressos, hi intervindran ponents de reconeguda trajectòria i amb grans coneixements, experts en ocupació, jubilació, atur, psicologia, renda bàsica universal, el futur del treball, entitats que exposaran bones pràctiques, etc. Esperem que aquestes, aportacions ens siguin de molta utilitat, en una societat on les taxes d'atur continuen molt altes — (segons l'enquesta de població activa (EPA) de finals 2017, un 16,5% a Espanya, un 12,65% a Catalunya, i un 11,39% a l'Hospitalet (en aquest cas dades de l'IDESCAT)—), i afecten de manera especial les persones de més de 45 anys, que són gairebé el 40% del total de l'atur.


Les conclusions seran publicades en el web del congrés, i posades en coneixement dels organismes públics i privats que es considerin d'interès (Ajuntament de l'Hospitalet, Generalitat de Catalunya, Govern estatal, etc.).


El Congrés s'adreça tant a persones en situació d'atur (joves o de més de 45 anys), com a persones que treballen per la inserció laboral, o bé són expertes en la matèria, i, en general, a tothom que vulgui participar-hi.


Us donem la benvinguda al congrés, a la vegada que esperem i desitgem que el programa sigui del vostre interès.


Fins ben aviat!


Maria Hilda López Pérez
Presidenta (Assat50)


Podeu fer la inscripció aquí


També per correu electrònic al: congresassat2014@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada