dissabte, 21 de maig del 2016

Benvinguda de la presidenta Congrès 2016




La Junta d'Assat i jo, us donem la benvinguda al II Congrés sobre l'Ocupació de les Persones Aturades de més de 45 anys, el 18.12.14 van celebrar el primer a aquest mateix espai.

Estem molt contents de la gran acollida, i agraïm a les persones que ens han ajudat a organitzar-lo, en especial a (Deme, Ferran, David, Antonio Yeste i el seu equip, a Raquel, tots de l'Ajuntament de l'H), a Ariadna i la seva gent que ens posa a disposició aquest Auditori al qual ens trobem molt bé, mercès a tots i totes el que esteu aquí, sense vosaltres el congrés no tindria sentit.


Mercès ( l'Ajuntament de L'Hospitalet, Generalitat de Catalunya i del Servei Públic Ocupació de Catalunya, SOC) que ens han donat el seu suport, a les 23 entitats del territori català que participen: Plàudite teatre, Col·lectiu d'Aturats del Baix Penedès, Assemblea d'Aturats de Terrassa, Asociación de Mayores por el Empleo en Baleares (AMPEB), Adag40 (la garrotxa), Asociación de Parados Mayores Activos de Santa Coloma Gramenet (APMA), Síndic de Greuges, UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya, Universitat Autònoma de Barcelona, Acció Solidaria Contra l'Atur (ASCA), Barcelona Activa, Feina Amb Cor, Creu Roja, Gornal Activa, ESADE, Observatorio del Aprendizaje en la Madurescencia, Ben Fet, Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), El Llobregat, Fundació Formació i Treball, Ndavant i Clece, Federació Empreses d'Inserció de Catalunya (FEICAT), SOC.

Amb el lema "L'Experiència és un valor. No t'ho perdis!", el congrés té com a principal objectiu compartir un espai d'experiències per impulsar noves idees cap a l'ocupació del col·lectiu. Farem arribar les conclusions als organismes públics: Ajuntament de l'Hospitalet, Generalitat de Catalunya i Govern estatal. També volem demostrar que l'experiència en la vida, en general, i en l'activitat laboral, en particular, té com a resultat més eficiència.

També volem fer visible les altes taxes d'atur de llarga durada que pateix el col·lectiu, que en molts casos es troba en risc d'exclusió social, i reclamar l'atenció dels poders polítics.

L'atur és un problema social, econòmic i de Salut Pública. Té un alt cost en l'àmbit personal, social i econòmic, des d'Associació de Persones Aturades de més de 45 anys de l'H (Assat50), treballem perquè que es posin en marxa accions en els tres àmbits, i reclamen mesures als organismes públics (ministeri de Treball, departament d'Ocupació a Catalunya al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, i en l'àmbit local a Ajuntament de l'Hospitalet) perquè generin ocupació real—, ja que actualment l'ocupació que es genera és molt precària—, que l'economia es recuperi i millori la despesa de les famílies. L'atur de llarga durada és un gran obstacle per a la recuperació econòmica.


Des de Assat, continuarem donant visibilitat al col·lectiu i lluitant perquè es valori l'experiència, no estem a l'atur, busquem feina de manera activa, tenim capacitat i ganes de treballar i ho volem demostrar, treballem per la no discriminació per edat als llocs de treball Treballar més enllà del 45, per descomptat que sí! Però per fer aquesta tasca necessitem més suport de l'administració i les institucions públiques, a qui demanen col·laboració i més implicació, trobar feina és vital i en tot cas a manca d'aquesta cal suport social i econòmiques per les persones aturades.

 
Vull agrair a tots els ponents (persones de reconeguda experiència, i amb importants coneixements) que han acceptat participar en el congrés i, posar a l'abast de tothom els seus coneixements. Estem segurs que les seves ponències aportaran molt, i més tenint el compte que el context, a on com he dit, les taxes d'atur continuen molt altes: El 2015, a Espanya prop d'un 40% de l'atur total són persones aturades de més de 45 anys, a Catalunya es passa del 50% a, a l'Hospitalet el mes passat les persones aturades van ser 18 831 (15,08%), d'aquestes el 50% tenen de més de 45 anys. 


Finalment, moltes mercès a "El Llobregat" que es va nominar en la categoria "AIGÜES BRAVES" als "II Premis el Llobregat" que valora la nostra tasca. Estem segur que tenir aquest premi ens ajudarà en la nostra tasca diària i sobretot a fer–nos més visibles. El premi el dediquem totes les persones que ens han votat (molts esteu aquí), i que han fet possible aconseguir-lo, elles són les veritables protagonistes.



L’EDAT NO ENS ATURA I L’EXPERIÈNCIA ENS AVALA!!



L’EXPERIÈNCIA ÉS UN VALOR. NO T’HO PERDIS!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada